dilluns, 11 de maig del 2009

La tutela de menors per l'Estat, o l'obligació de treballar per viure

Estic estudiant al despatx i sento al menjador a TV3 a Josep Cuní que presenta un conflicte veinal, de gen aturada i amb problemes en el dia a dia.
Parla una representant de l'juntament:

A l'ajuntament de l'Hospitalet hi ha acampats un grup de veïns del Gornal, de la Associació Carmen Amaya, amb problemes de mantenir-se ell i les seves llars. L'ajuntament diu que aquesta gent ja ha estat en multitud de vegades ajudada per serveis socials i que els recursos escassos s'han de repartir equitativament. L'ajuntament diu que negocien sota pressió i amenaces i que si algú vol trobar feina s'ha de formar al centre ocupacional de l'ajuntament i després mirar de trobar feina. Diu la representant de l'ajuntament que ha sentit: si " hay que trabajar se trabaja". diu també que aquesta gent no te currículum laboral amb 35 anys i sense cap formació difícilment se'ls podrà trobar feina.

Diu en Cuní: és clar que no es pot esperar viure de les subvencions tota vida i negar-se a formar-se, i no haver treballat mai.

Però el que m'ha fet pensar es sentir a uns dels acampats que deia: "lo que no puede ser es que vengamos a pedir ajuda para dar de comer a nuestros hijos y el ajuntamiento nos dice que si es por eso, no hay problema porque le enviamos los servicios sociales y se hacen cargo de los chicos"

http://www.denuncia-social.com/quejas-vecinos-gornal-hospitalet-2/

També m'ha fet pensar en aquesta concepció capitalista de la vida, propagada al inici del segle XIX, de que per viure s'ha de treballar, per merèixer viure has d'estar integrat en el sistema de producció, com a obrer és clar (bé en la majoria dels casos). En aquest sentit em va obrir molt els ull el llibre de Bauman : Trabajo, consumismo y nuevos pobres, us recomano el primer capítol, on els empresaris incipients es qüestionaven com fer per a que la gent s'avingués a treballar amb un horari fix i en un sistema de producció on l'obrer no veia el resultat de la seva feina ni n'era responsable ni propietari del producte.


PUNXA LA PORTADA


Sembla que encara hi ha reductes de població que es reisteix a integrar-se, en aquest sentit. Ara l'amenaça és o s'integra al sistema o li prenem els fills.

1 comentari:

Anònim ha dit...

podeu fer un comentar-hi com anònim i signar.

Jaume