divendres, 21 d’agost del 2009

ELECCIONS "DEMOCRÀTIQUES" A L'AFGANISTAN


Una jornada electoral, on la joia de la democràcia, ha triunfat altre cop a Afganistan. Com no podia ser d'una altra manera, com flors en primavera, la democràcia s'escampa pel món com a manifestació de les al quotes de convivència i benestar del privilegiat Occident. Cal escampar el respecte pels tres poders que germinaran i s'escamparan per totes les nacions, vull dir Estats. Encara que calgui exportar-les d'occident a sang i foc, encara que sigui fent morir, vaja matant, a la població autòctona i inculte que no coneix els beneficis de la democràcia occidental. Ahir, una jornada tranquil·la amb més de 50 morts, centenars de ferits i col·legis electorals atacats, amb bombes talibanes o sota el foc amic de la OTAN, si és el mateix; amb dones votant amb burka , són elles les que estan sota l'amagatall? i qui les ha deixat/obligat a votar?; amb targetes de votació falsificades o menors d'edat votant o comprant i venent vots.

Campanya electoral del president Karsai: promet al homes d’un facció d’un grup de senyors de la guerra que si el voten traurà una llei que els permetrà castigar a les seves dones sense menjar (la violència física ja es dona per descomptada) si no els donen satisfacció sexual setmanal?.
Als Pastuns, fa uns mesos ja els va concedir la restitució del codis
d'honor que permetian matar a la filla, dona o germana violada per salvar l'honor familiar. http://www.elpais.com.uy/09/04/09/pinter_409929.asp
A canvi d'aquests recolzaments rebran més poder al nou executiu (més poders pels senyors de la guerra de cada etnia)http://www.nortecastilla.es/20090818/mundo/etnias-afganas-decidiran-urnas-20090818.html


Home ... quins collons tenen aquest de la OTAN ...Clar que si en nom de la democràcia i de Déu (el déu dels cristians eh !!!) s'ha bombardejat un país amb una cultura tan antiga com L’ Iraq, què es pot esperar quan imposen la democràcia burgesa capitalista occidental a un país amb una estructura que ni políticament, ni econòmicament , ni social res té res a veure amb aquesta forma de poder sorgida embrionàriament de la revolució francesa i elevada als altars en els dos últims segles.

Ara el president diu que ha tret el 60% i que no caldrà una altra volta. Malgrat la segura topinada pactada amb la OTAN, més val donar-ho per bo. Una segona volta encara portaria 50 ó 100 morts més. ¿Val un sol mort aquesta democràcia? ¿En val alguna de les que coneixem? és cert que els últims 50 anys han deixant a la gent occidental, Europa, EE UU o Japó, una mica tranquils i amb la panxa contenta, i hem passat de proletaris a consumidors, però no oblidem com està de mal repartida la riquesa entre las classes socials a la nostra societat i com està de ben repartida la pobresa entre la resta del països del tercer món. I mentre s'accentuen les diferencies entre uns i altres ens passem els dies , el mesos, als anys, alabant les virtuts del govern dels tres poders i el hipotetic control del mitjans de comunicació sobre ells.
Sí. Visca la democràcia estratificada i estratificadora i la seguirem exportant, això sí donant temps als nostres sacrosants líders mundials i a les grans multinacionals que els sostenen a agafar noves quotes de poder als territoris conquerits econòmicament; encara que ara ja no hi anem, gràcies a déu, de la mà de la Santa Mare Església per a beneir-los.


Ara ja no calen legitimitzacions divines, n'hi ha prou amb les econòmiques de les multinacionals i la força del exercits d’ocupació, si s’escau.